Köyüne Ev Yapmak İsteyenlere Devlet 30.000 Lira Hibe Verilecek


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün ardından kırsal alanda yapılacak dönüşüm projelerinde köylülere de kira yardımı yapacak. Köydeki vatandaş da kenttekiler kadar kira yardımı alacak. Bakanlık kırsal dönüşüm kapsamında Kütahya'daki Kureyşler Köyü, Kahramanmaraş'taki Gücüksu Köyü ve Karaman'daki Güldere Köyü pilot olarak belirledi. Son aşamaya gelen çalışmalar kapsamında yöresel dokuyu ve kimliği de yansıtan kırsal dönüşüm çalışmaları yapılacak. 2017 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde Köy
Tasarım Rehberi hazırlanacak. Bakanlık proje kapsamında Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yaparak kırsal dönüşüm için 2015 yatarım programına 25 milyon liralık proje teklifi yaptı.



Devlet Arazileri ve Meraları Ücretsiz Kiralanacak işte Detayları


Köyde ev yapmak için kredi


Köyde ev yapmak için kredi almak isteyenler; yeni bir ev sahibi olmak için, köye dönüş yaparak, prefabrik veya normal ev yapabilmek için konut kredisi, mortgage ve inşaat kredisi veren bankalar ile köyde ev kredisinden ve köye dönüş projesinden bahsedeceğiz.

Köyde ev yapma şartları

Köyde inşaat yapmak, ilçe veya şehir merkezlerinde olduğundan daha farklıdır. Köyde ev yapmak için kredi almak istiyor iseniz, öncelikle köyde ev yapma şartları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Köyde ev yapmak isteyenler için yönetmelik maddeleri aşağıda belirtilmiştir.


Köy Evi Bina Cephe ve İstikametleri; Madde 46 – Bina cephe ve istikametlerinin, köy ve mezraların mevcut teşekkülü esas alınarak tayin ve tesbitine Köy İhtiyar Heyeti yetkilidir.
Köy Evi Komşu Mesafeleri; Madde 47 – Komşu mesafeleri, civarın yapı düzeni ve karakterine, yapılacak binaların münferit konut veya tarımsal işletme birimi (ahır, samanlık, arabalık v.b.) oluşuna göre Köy İhtiyar Heyeti yetkilidir.
Köy Evi Binalara kot verilmesi; Madde 48 – Binalara parselin yüz aldığı yolun;
1) Bordür taşı konulmuş ise, binanın ön cephe hattı ortası hizasındaki bordür taşı üst seviyesinden,
2) Yol kaplaması yapılmış, bordür taşı konulmamış ise, bina ön cephe hattı ortası hizasındaki yol kaplamasının en üst seviyesinden,
3) Yol kaplaması yapılmamış, bordür taşı konulmamış ise, yolun halihazır başlangıç ve bitiş noktaları arasında geçirilecek bir kırmızı hatta göre bina ön cephe ortası hizasından, kot verilir.
Yapı Şartları ; Madde 49 – Parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan parsellerde, uygun hale getirilmedikçe yeni yapı ve ilave yapı yapılmasına izin verilmez.
Köyde ev yapma şartları hakkında internet ortamında daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. Sizlere köye ev yapmak için kredi veren bankalardan bahsetmek istiyoruz.

Köyde ev yapmak için gerekli belgeler ve evraklar

1- Başvuru dilekçesi,
2- Arsa tapusu,
3- Koordinatlı plan örneği (Kadastro müdürlüğünden temin edilecek.),
4- Nüfus cüzdanı,
5- İkametgah senedi
6- Yapılacak köy evinin yoldan ve komşu parsellerden çekme mesafelerine ilişkin Köy İhtiyar Heyeti kararı.

Kosgeb ev inşaat kredisi

Kosgeb tarafından, ev yapmak isteyenlere, inşaat kredisi veya konut kredisi desteği gibi bir destek paketi bulunmamaktadır. Yalnız iş kurmak isteyenler ve bu iş ile ilgili, bina yapımı ve tadilat işleri için hazırlanan iş planı doğrultusunda kosgeb ev yapma kredisi alınabilir.

Köyde ev yapmak için kredi nasıl alınır?

  • Ziraat bankası köyde ev yapma kredisi başvurusu yapabilirsiniz.
  • Halkbank köyde ev yapanlar için kredi başvurusu yapabilirsiniz.
  • Akbank ihtiyaç kredisi ile köyde ki ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Garanti bankası inşaat kredisi ile tüm inşaat masraflarınızı ve ev yapmak için giderlerinizi finansman edebilirsiniz.
  • TEB inşaat yapanlar ve ev yapmak için paraya ihtiyaç duyanlara kredi vermektedir.

Köyde ev yapanlara hibe ve destek kredileri

Köyde ev yaparak köye yerleşenlere, devlet tarafından çeşitli hibe ve destekleme kredileri verilmektedir. Köye dönüş kredisi bu projelerden biri olup, köye kesin dönüş yapanlara 30 bin lira hibe kredi verilecektir. Bunun yanında çiftçilere Kosgeb tarım kredisi verilebilmektedir.
Köye dönüş proje ve desteği ile köyde inşaat ve köyde ev yapmak için kredi almak için Devlet Destekleri ve en uygun kredi veren bankalara başvurabilirsiniz.



Köyüne dönmek isteyen çiftçilere hibe projesi

Köye dönüş kredisi projesi parası teşvikleri hibesi ve desteklemeleri köye kesin dönüş yaparak hayvancılık yapmak isteyen genç çiftçilere veriliyor. Köye dönüş için otobüs eşya taşıma, göç götürme parası isteyenler içinde yardım yapılacak. Devlet tarafından, tarım ve hayvancılık alanında birçok hibe kredi ve faizsiz kredi verildiğini hepimiz bilmekteyiz. Devlet kurumları, yerli üretimi, tarımı hayvancılığı ve çiftçiliği her çeşitli kurumlar ve bankalar vasıtasıyla desteklemeye devam etmektedir. Köye dönüş projesi de bu krediler ve desteklemeler kapsamında yer alan bir projedir.

Köye dönüş kredisi teşvikleri?

Büyük şehirlerde ki çarpık kentleşmeyi, göçü ve işsizliği önlemek üzere, tarım ve hayvancılığa teşvik etmek üzere verilen kredi ve hibelerdir. Köye dönüş kredisi alarak, yeniden köylerine yerleşen, tarla, bahçe alan, çiftçilik veya hayvancılık ile uğraşan birçok kişi mevcuttur.

Köye dönüş kredisi şartları nelerdir?

Köye dönüş desteği almak için iyi bir iş planınız ve bu iş planı için hazırlanmış bir projeniz olması gerekmektedir. Gerek tarım gerekse hayvancılık sektöründe köye dönüş parası alabilirsiniz. Devlet kurumlarının olduğu gibi, KOSGEB köye dönüş kredisi, Ziraat Bankası köye dönüş parası gibi, finansman sağlayan kurumlarında, Tarım ve hayvancılık alanında verdikleri kredilerin genel ve özel şartları mevcuttur.

Köye dönüş projesi 2017 yılında uygulanacak mı?

Köyde üretim yapacak genç çiftçilere Devlet tarafından 30 bin lira köye dönüş teşviki verilmesi planlanıyor. Tarım Bakanı ÇELİK tarafından yapılan açıklamaya göre köye dönüş yapan ve köye dönüş kredisi çekmek isteyen gençlere 30 bin lira hibe kredi verilecek.
Köye dönmek için otobüs ve eşya taşıma parası
Köyüne dönmek için otobüs parası ve eşya taşıma yardımı almak isteyen kişiler için, köye dönme projesi farklıdır. Köyüne dönmek isteyenlere Belediye Başkanlıkları ve Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından yardım yapılmaktadır.

Köye dönüş yardımı ve ödemeleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı TKDK kurumu tarafından ve Ziraat Bankasınca tüm çiftçilere gerek köye dönüş destekleme kredisi gerekse çiftçi destekleme kredileri kapsamında birçok hibe ve teşvik kredisi verilmektedir. Sizde köye dönüş kredi ve yardımı almadan önce planlama yapmak zorundasınız.
  • İkamet ettiğiniz bölge küçükbaş hayvancılık veya büyükbaş hayvancılık yapmak için uygun mu?
  • Sulu veya kuru tarım için yeterli araziniz var mı?
  • Bankadan alacağınız köye dönüş ödemeleri ile tarım alanında geçiminizi sağlayabileceğinize inanıyor musunuz?
Bu gibi sorular ile projenize yön vermelisiniz. Hayvancılık alanında; büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanı yetiştiriciliği; inek, koyun, manda, dana, düve, damızlık hayvan alımı, Salma tavukçuluk yapmak için piliç alımı, tavuk çiftliği kurmak için gerekli mekanizasyon aletleri ve tarım aletleri alımı, yumurta tavukçuluğu için yine kuluçka makinesi ve gerekli paketleme makinelerin alımı için köye dönüş kredisi kullanabilirsiniz.

Kosgeb devlet destekli tarımsal destekleme kredileri

Kosgeb tarafından da, tarım ve hayvancılık alanında birçok destekleme ve hibe kredi verilmektedir. Kosgeb iş planını onaylatan çiftçilere, 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi vermektedir. Köye dönüş projesi geliştiren, köyde yapacağı iş ile ilgili projesine Kosgeb hibe kredi onayı alan çiftçiler bu krediden faydalanabilmektedir.

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Daha yeni Daha eski

Reklam1

Reklam2

نموذج الاتصال