Siyonist Rothschild ailesinin sahibi olduğu ve felaket senaryolarıyla tanınan The Economist dergisi 2022'de gerçekleşecek olaylara dair kehanetleri içeren bir kapak yayımladı. 2019 ve 2021 yılı kapaklarıyla oldukça dikkat çeken The Ecoomist, 2022'ye dair komplo teorilerini destekleyecek bir kapağa imza attı.
The Economist, 2021 yılı için kumarhane makinesi üzerinde felaketlerin bulunduğu bir kapağa imza atmış ve bu kapakta, aşı, dolar, enflasyon, orman yangını gibi felaketlere dikkat çekmişti.
2021 yılının son kapağı yine çok konuşulacak bir kapağa imza atan The Economist, polis ya da jandarma kuvvetleri tarafından olay mahalline konulan sarı renkli uyarı bantları üzerine yazılmış ‘ Çin’in çöküşü, enflasyon ve Omicron’ uyarısıyla dikkat çekti.
2022 yılı için daha önce yayımladığı kapakta ise The Economist, ABD ve Çin arasında yaşanacak gerilime dikkat çekti. ‘World Ahead 2022’ (2022’ye Doğru Dünya) başlığını kullandığı kapak ile ilgili Stratejist Abdullah Çiftçi, "“2022’de ana mücadele Çin ile ABD arasında olacak. NATO, tarihinde Çin’i ilk kez hedefe koydu. Çin ile ABD arasında süreci belirleyecek unsurlardan biri (kapaktaki) şırınga. Kovid sonrası dünyada ABD ile Çin arasında şu kavga olacak: Dünya ekonomisini Çin’in sistemi mi Amerikan sistemini toparlayacak? Savaş şu an şırınganın gölgesinde gidiyor.” ifadelerini kullanıyor.
2022 yeni gerçekliklere uyum yıl olacak göre Ekonomist ‘ın Önde Dünya 2022
Yıllık özel etkinlik bu hafta yeni bir adla başlıyor ve The Economist editörleri ile uluslararası yazarların ileriye dönük içeriklerini içeriyor
Londra, Birleşik Krallık - 9 Kasım 2021 - The Economist bugün, önümüzdeki yılı şekillendirecek önemli konulara, trendlere ve olaylara bir bakış niteliğindeki The World Ahead 2022'yi yayınladı. Önümüzdeki yıl için en önemli on konu ve ilgili makaleler bugün bu bağlantıda bulunabilir . Sayının tamamı ekonomist.com'da ve 18 Kasım'dan itibaren gazete bayilerinde satışa sunulacak.
Bu yılki World Ahead'e bakıldığında editör Tom Standage şunları yazdı: “Eğer 2021 dünyanın pandemi ile savaşmaya başladığı yıl olsaydı, 2022, her ikisi de pandemi tarafından değiştirilen alanlarda yeni gerçeklere uyum sağlama ihtiyacı ile işaretlenecek, hem de daha derin eğilimlerin yeniden ortaya çıktığı alanlarda ”.
Varlığının 36. yılında The World IN, önümüzdeki yıl için daha iyi bir rehber olarak diziyi tanımlamak için The World Ahead olarak yeniden adlandırıldı. Bu yılki baskıda, 2021'deki mRNA koronavirüs aşıları gibi toplum üzerinde beklenmedik şekilde ani etkileri olabilecek yeni teknolojiler hakkında özel bir bölüm var.
Önümüzdeki Dünya birçok öngörüde bulunurken, 2022 için ilk on konu şu şekilde:
1. Demokrasiye karşı otokrasiye. Amerika'daki ara seçimler ve Çin Komünist Partisi Kongresi, iki rakip siyasi sistem tarafından takip ediliyor. Hangisi istikrarı, büyümeyi ve yeniliği daha iyi sağlayabilir? Bu rekabet ticaretten teknolojinin düzenlenmesine, aşılardan uzay istasyonlarına kadar her şeyi etkileyecek. Joe Biden özgür dünyayı demokrasi bayrağı altında bir araya getirmeye çalışırken, işlevsiz, bölünmüş ülkesi erdemleri için kötü bir reklamdır.
2. Pandemiden endemiğe. Ufukta yeni antiviral haplar, geliştirilmiş antikor tedavileri ve daha fazla aşı var. Gelişmiş dünyadaki aşılanmış insanlar için virüs artık hayatı tehdit etmeyecek. Ancak gelişmekte olan dünyada ölümcül bir tehdit oluşturmaya devam edecek. Aşılar yaygınlaştırılamazsa, Covid-19 zenginleri değil fakirleri etkileyen birçok endemik hastalıktan sadece biri olacak.
3. Enflasyon korkuları. Tedarik zincirindeki aksaklıklar ve enerji talebindeki artış fiyatları yukarı itti. Merkez bankacıları bunun yalnızca geçici olduğunu söylüyor, ancak herkes onlara inanmıyor. İngiltere, Brexit sonrası işgücü kıtlığı ve pahalı doğal gaza bağımlılığı nedeniyle özellikle stagflasyon riski altındadır.
4. İşin geleceği. Geleceğin hibrit olduğu ve daha fazla insanın daha fazla gün evden çalışacağı konusunda geniş bir fikir birliği var. Ancak yine de ayrıntılar hakkında tartışılabilir. Kaç gün ve hangi günlerde? Ve adil olacak mı? Anketler, kadınların ofise dönme olasılıklarının daha düşük olduğunu gösteriyor, bu nedenle terfiler için gözden kaçırılma riskiyle karşı karşıyalar. Ayrıca vergi kuralları ve uzaktan çalışanların gözetimi konusunda da tartışmalar var.
5. Yeni “Techlash”. Amerika ve Avrupa'daki düzenleyiciler, teknoloji devlerini yıllardır frenlemeye çalışıyorlar, ancak şimdiye kadar büyümelerini veya karlarını engelleyemediler. Şimdi Çin liderliği ele geçirdi ve teknoloji şirketlerini acımasız bir baskıyla kırıyor. Başkan Xi Jinping, onların jeostratejik faydalar ve oyun ve alışveriş gibi uçarılıklar getiren "derin teknolojiye" odaklanmalarını istiyor.
6. Kripto büyüyor. Tüm çığır açan teknolojiler gibi, düzenleyici kurumlar düzenlemeleri sıkılaştırdıkça kripto para birimleri evcilleştiriliyor. Merkez bankaları da kendi merkezileştirilmiş dijital para birimlerini tanıtmaya hevesli. Sonuç, finansın geleceği için - kripto blok zinciri DeFi kalabalığı, daha geleneksel teknoloji şirketleri ve merkez bankaları arasında - 2022'de yoğunlaşacak olan üç yönlü bir savaş.
7. İklim krizi. Orman yangınları, sıcak hava dalgaları ve seller giderek yaygınlaşıyor olsa da, konu iklim değişikliğiyle mücadeleye geldiğinde politika yapıcılar arasında çarpıcı bir aciliyet eksikliği var. Ayrıca, karbondan arındırma, jeopolitik rekabetleri yoğunlaştıkça Batı ve Çin arasında işbirliğini gerektiriyor. Harvard araştırmacılarının 2022'de yürütecekleri bir güneş teknolojisi deneyine dikkat edin. Güneş ışığını azaltmak için bir irtifa balonundan toz salınır - bu hızda, dünyaya karbondan arındırmak için daha fazla zaman vermek için gerekli olabilecek bir teknik.
8. Seyahatte sorunlar. Ekonomilerin yeniden açılmasıyla birlikte aktivite yeniden hızlanıyor. Ancak Avustralya ve Yeni Zelanda gibi bir “Covid Bastırma” stratejisi izleyen ülkeler, virüsün endemik olduğu bir dünyaya geçiş yapmak gibi zor bir görevle karşı karşıya. Bu arada, tüm iş seyahatlerinin yarısı sonsuza kadar askıya alındı. Bu gezegen için iyi, ancak seyahatleri harcama konusunda bilgili iş seyahati yapanlar tarafından sübvanse edilen turistler için kötü.
9. uzay yarışı. 2022, rakip uzay turizmi şirketlerinin yayınladığı devlet çalışanlarının sayısından daha fazla insanın ücretli yolcu olarak uzaya uçtuğu ilk yıl olacak. Çin yeni uzay istasyonunu tamamlayacak. Film yapımcıları, filmlerini ağırlıksız olarak çekmek için yarışırlar. Ve NASA, kulağa bir Hollywood filmi gibi gelen gerçek hayattaki bir görevde bir uzay aracını bir asteroide çarpacak.
10. Politik futbol topları. Pekin'deki Kış Olimpiyat Oyunları ve Katar'daki Dünya Kupası, sporun dünyayı nasıl bir araya getirebileceğinin bir hatırlatıcısı olacak - aynı zamanda spor etkinliklerinin genellikle politik oyun topları haline geldiği gerçeğini de hatırlatacak. Milli takımların boykot edilmesi pek olası görünmese de, her iki ev sahibi ülkeye karşı protestolar bekliyoruz.
The Economist'in gazetecileri , The World Ahead 2022'de gelecek yıl için fikirlerini getirecek olan iş, siyaset, bilim ve sanat dünyasının önde gelen isimleri tarafından desteklenecek : Bristol Belediye Başkanı Marvin Rees ; Francis Fukuyama , Kıdemli Araştırmacı, Stanford Üniversitesi; Ramachandra Guha , tarihçi; Ma Jun , Müdür, Kamu ve Çevre İşleri Enstitüsü, Pekin; Cyril Ramaphosa , Güney Afrika Devlet Başkanı; Meksiko Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum ; Audrey Tang , Dijitalden Sorumlu Bakan, Tayvan; Tareq Amin , CTO, Raukuten;Li Jin , Kurucu, Atelier Ventures; Chris Dixon , Genel Ortak, a16z; BioNTech'in kurucu ortakları Uğur Şahin ve Özlem Türeci; Abu Dabi Kültür ve Turizm Bakanı Mohamed al Mubarak ; ve Ai Weiwei , sanatçı.
https://www.milligazete.com.tr/haber/8761058/the-economistten-cok-konusulacak-2022-kapagi-enflasyon-damga-vuracak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.