Türkiye'nin bir erken seçim sürecine girmiş olabileceğini belirten Abdurrahman Dilipak

Türkiye'nin bir erken seçim sürecine girmiş olabileceğini belirten Abdurrahman Dilipak: Söyleyeyim: Mahalle karışacak... Siyasi partiler için zorlu bir süreç olacak.

Abdurrahman Dilipak, erken seçim tartışmaları ve siyaset kulislerinde konuşulanlara değindiği bugünkü yazısında, "Sanırım MHP de erken seçimden yana. Gelecek endişesi çok yüksek. Herkes gelecek günlerin geçen günleri aratmasından korkuyor. İnsanlar, seçmen ya da adaylar olsun, bu seçime korkuları umutlarından daha büyük bir şekilde girecekler. Bu da hayra alamet bir durum değil" yorumunda bulundu.
Erken seçim tarihi için konuşulan kasımda sandık kurulabilmesi için 90 gün önceden karar alınması gerektiğini hatırlatan Yeni Akit yazarı, "Ağustos seçim kararı almak gerek. Söyleyeyim: Mahalle karışacak. Ani bir seçim, baskın seçim anlamına gelir. Bugün için konjonktür müsait değil. ‘Kaostan düzen çıkarmak’ ya da kriz çıkarıp, karşı tarafı kendi çıkardığın krizde boğmak bazen tersine döner. Kündeye gelmek de var. Kaldı ki bu doğru bir siyaset biçimi değil. Halk bunu anladığında hesap sorar. Bu silah bugün geri teper. Bu iddia gerçekleştiği andan itibaren toplumsal hafıza geriye doğru sorgulama yapar" uyarısında bulundu. 

'ZORLU BİR SÜREÇ'
Halkın, siyasetin ve partilerin kendi iç ve ortakları olmak üzere Türkiye’nin 3 ayrı gündemi bulunduğunu ifade eden Dilipak, "Korkarım, pandemi sürecindeki 'akıl tutulması' devam ederse, aklımız başımıza gelene kadar büyük ve ağır bir bedel ödemek zorunda kalabiliriz. Şu anda gidişat çok iyi değil. Mevcut partilerin, büyük partilerin çok büyük bir kısmı yüzünü Batı’ya ve batıla dönmüş. Diğer partilerin çok büyük bir kısmının da zaten varlığı ile yokluğu arasında bir fark yok. Birkaç partiyi de seçim sathı mailinde duruşları ve kadroları ile göreceğiz. 'Bağımsızlar hareketi' bir varlık gösterebilecek mi, onu da göreceğiz. Ama görünen o ki, toplumun önemli bir kısmı, seçim için meydana çıkacak partiler ve adaylara soru sormak için alanda olacak. Siyasi partiler için zorlu bir süreç olacak bu süreç" diye yazdı.

https://www.gazeteduvar.com.tr/dilipaktan-erken-secim-yazisi-soyleyeyim-mahalle-karisacak-haber-1569231

Erdoğan erken seçim startını verdi! (Fikri SAĞLAR)

Erdoğan için tek çıkış yolu var. O da Haziran 2023’ten önce TBMM’nin seçim kararı vermesi… Gerekçesi şu: Anayasa, “Bir kimse 2 kez Cumhurbaşkanlığı yapar ancak 2’nci dönem süresi dolmadan TBMM seçim kararı alırsa, 3’üncü kez aday olmaya hak kazanır” diyor. Dikkat edin, süresi dolmadan!.. Sanki AKP ülkede her konuda adaleti oluşturmuş da Cumhurbaşkanı’nın “hakkı yenmesin” telaşına kapılmış! Aslında AKP, adil olmayan ve otokratik düzenin devamı için cankurtaran olan, defalarca tekrarlanmaya müsait, devamında diktatörlüğü meşrulaştıracak böyle bir maddeyi Anayasa’ya sinsice yerleştirerek demokrasi karşıtlığını açığa vurmuştur. Kaldı ki bu madde mevcut Anayasa’nın “eşit yurttaş hakkını da yok sayan” yeni bir ayrıcalık getirmiştir. 2018’den beri uygulanan sistemin ucube olduğunun bir başka örneği de budur.

***

Meclis’in seçime gidebilmesi için 5/3’ü olan 360 milletvekilinin onayı gerekiyor. Bu nedenle Cumhur İttifakı, seçim kararı alabilecek çoğunluğa sahip değil! Ancak diğer partilerin milletvekilleri bu karara katılırlarsa seçim erkene alınır. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, bir TV’ konuşmasında “Erdoğan istediği için Meclis’i seçime götürmeyi düşünmeyiz” demişti. Haklı… Ancak ülkenin de AKP iktidarına tahammülü de kalmadı. Erdoğan’ın İzmir’de yaptığı konuşma, her zamanki gibi tehdit, aşağılama, ego merkezli bir üslupla yapılmış olsa da doğrudan erken seçim açıklaması olarak kabul edilmelidir. Anlaşılan o ki Erdoğan, ittifakları zorlayan, yerel barajlar getiren ve küçük partileri dışlayan 31 Mart 2022’de kabul edilen Yeni Seçim Yasası’nın bir yılının dolmasını bekliyor. Yani Nisan 2023’te seçim yapmayı tasarlıyor! Diğer partilerin de oy vermesiyle Meclis’te kabul edilen “Nisan 2023’te yapılacak” erken seçimde Erdoğan aday olabilir. Erdoğan aday olur ama kazanabilir mi? Kazanamaz!


https://www.birgun.net/haber/erdogan-erken-secim-startini-verdi-391675

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Daha yeni Daha eski

Reklam1

Reklam2

نموذج الاتصال