
Türkiye’de bulunan bütün otoyol ve köprüler ücrete tabidir. Bunun içi Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait HGS ya da OGS olması gerekmektedir. Ülkemizdeki trafik sorununa çözüm olarak yapılan otoyollar, gideceğiniz yere çok hızlı ve rahat bir şekilde gitmeniz için yapılmıştır. Tabi ki bunun da belirli bir ücreti olduğunu göz önünde bulundurmalısınız.
Gideceğiniz mesafeye göre sizin OGS ya da HGS kartınızın içerisinden otomatik olarak ücreti kesmektedir. Eğer HGS kartınız yoksa ve geçiş yaptıysanız, geçiş yaptıktan sonra 15 gün içerisinde en yakın PTT ya da anlaşmalı bankalara giderek HGS kartı başvurusu yapmanız gerekmektedir.
HGS Borç Sorgulama
HGS borç sorgulama işlemini yapmak için öncelikle HGS geçişlerinde kaçak geçiş yapmış olmanız gerekmektedir. Kaçak geçiş yapmanız için de ya bakiyeniz olmayacak ya da HGS kartınızın olmaması gerekmektedir.
HGS borç sorgulama işlemini yapmanız için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Geçiş İhlal Sorgulama internet sayfasına girerek gerçekleştirebilirsiniz.
Geçiş İhlal Sorgulama https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama
HGS Olmadan Geçiş Yaptım Ne Yapmalıyım?
HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?
HGS bakiyeniz ne kadar kaldı herhangi bir fikriniz yoksa, aklınıza takılan ilk soru HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır olarak bilinmektedir.
HGS bakiye sorgulama işlemini 0850 460 60 60 veya 444 1 788 numaralı telefon numaralarından birini arayarak yapabilirsiniz. Ayrıca HGS hesabınızla ilgili bakiye, geçiş bilgileri ve geçiş ihlal cezalarına ait bilgileri de http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.