Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu

Dizüstü Bilgisayar Takılı Ama Şarj Olmuyor mu? Sorununuzu Çözmek için 8 İpucu

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
Dizüstü bilgisayarınız prize takılıysa ancak şarj olmuyorsa, pilinizin tekrar şarj olmasını sağlamak için şunları yapabilirsiniz.

Pil bittiğinde bilgisayarınızı kullanamayacağınız açık olduğundan, dizüstü bilgisayarınız fişe takılıyken şarj olmuyorken sinirlenmek kolaydır. Ancak çoğu durumda, dizüstü bilgisayarınızın neden "fişe takılı, şarj olmuyor" dediğini anlayabilir ve düzeltebilirsiniz.

Dizüstü bilgisayarınızın pili fişe takılıyken şarj olmadığında ne yapacağınızı size göstereceğiz. İster Dell, Lenovo, HP veya başka bir makineniz olsun, bu ipuçları yardımcı olacaktır. Burada Windows'a odaklanıyoruz, ancak ipuçlarının çoğu genel olarak macOS veya Linux çalıştıran dizüstü bilgisayarlar için de geçerli.

1. Tüm Fiziksel Kablo Bağlantılarını Kontrol Edin


Bu şarj sorunu için derinlemesine sorun gidermeye başlamadan önce, temel bilgileri kontrol edin. Şarj kablosunu dizüstü bilgisayarınızın şarj bağlantı noktasına sıkıca taktığınızdan emin olun.

Ardından, duvar prizine olan bağlantısını bir kez daha kontrol edin—mevcut prizin çalışmaması durumunda başka bir priz kullanmayı deneyin. Bir uzatma kablosuna takılıysanız, bunun yerine doğrudan duvar prizine bağlamayı deneyin.

Kablonun AC adaptör parçasına takıldığı bağlantıyı da gözden geçirmeyi unutmayın. Birisi üzerine takılırsa veya zamanla esnediğinde gevşeyebilirdi.


Son olarak, Windows 10'da yanlış pil yüzdesi gibi ayrı bir sorun yaşamadığınızdan emin olun .

2. Pili Çıkarın ve Güce Bağlayın


Ardından, dizüstü bilgisayarınızın pilinin çalışıp çalışmadığını belirlemelisiniz. Dizüstü bilgisayarınızın çıkarılabilir bir pili varsa, makinenizden tamamen çıkarın. Bunu genellikle makinenizin alt kısmındaki birkaç tırnağı çekerek yapabilirsiniz. İşlemden emin değilseniz, kendi modeliniz için kılavuza veya Google talimatlarına bakın.

Henüz bitmemişse, pili çıkarmadan önce her zaman bilgisayarınızı kapatmalısınız. Şarj cihazının ve bağlı aksesuarların da fişini çekin.

Pili çıkardıktan sonra, sistemde kalan şarjı temizlemek için güç düğmesini birkaç dakika basılı tutun. Bu işlem tamamlandıktan sonra, şarj cihazını takın ve dizüstü bilgisayarınızı açmayı deneyin.


Pil olmadan düzgün çalışıyorsa, dizüstü bilgisayarınızın şarj sorunu pilinizden kaynaklanmaktadır. Pil bölmesinin temiz olduğundan emin olun; gerekirse içerideki yabancı maddeleri tüy bırakmayan bir bezle silin. Ardından pili bölmesine yeniden yerleştirin ve tüm temas noktalarının hizalandığından emin olun. Bu sorunu çözmezse, muhtemelen değiştirmeniz gereken bitmiş bir piliniz vardır .

Dizüstü bilgisayarınızın çıkarılabilir pili yoksa , makinenizi açıp kendiniz çıkarmayı deneyebilirsiniz. Ancak, bunu yapmak büyük olasılıkla garantinizi geçersiz kılacaktır ve bir hata yaparsanız bilgisayarınıza ciddi zararlar verebilirsiniz. Bu gibi durumlarda, bilgisayarınızı profesyonel araçlar kullanarak pili analiz edebilecek bir teknisyene götürmek daha güvenlidir. Ardından, bir değiştirme veya başka çözümler önerebilecekler.

3. Doğru Şarj Cihazını ve Bağlantı Noktasını Kullandığınızdan Emin Olun


Devam ederken, dizüstü bilgisayarınıza gücün (ve yeterli gücün) gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz.

Şarj cihazınızın dizüstü bilgisayarınızın doğru bağlantı noktasına takılı olduğundan emin olun. Çoğu dizüstü bilgisayarın şarj fişi için yalnızca bir noktası vardır, ancak daha yeni bir bilgisayarınız varsa, şarj etmek için USB-C kullanabilir.

Bu durumda, bazıları yalnızca veri aktarımı için olabileceğinden, dizüstü bilgisayarınızdaki tüm USB-C bağlantı noktalarını deneyin. Bazı bilgisayarlarda, şarj edilmesi amaçlanan bağlantı noktasının yanında küçük bir güç simgesi bulunur.


En iyi sonuçlar için dizüstü bilgisayarınızla birlikte gelen orijinal şarj cihazını kullanmalısınız. Sahte şarj cihazları pilinize zarar verebilir ve kalıcı hasara neden olabilir. Üçüncü taraf modeller doğru watt değerini kullanmayabilir, bu da dizüstü bilgisayarınızın çok yavaş şarj olmasına veya hiç şarj olmamasına neden olabilir. Bazıları bir dizüstü bilgisayar kadar büyük cihazları şarj etmeyi amaçlamadığından, bu özellikle USB-C kabloları için geçerlidir.

Makineniz için doğru şarj aletiniz yoksa, yenisini almayla ilgili tavsiyeler için aşağıdaki 8. bölüme bakın.

Ayrıca bilgisayarınızın prize takılı olduğu güç kaynağını da göz önünde bulundurun. Dizüstü bilgisayarınız bir uçakta veya benzeri bir yerde bir pil paketine veya düşük güçlü bir prize takılıysa, pili şarj etmek için yeterli gücü çekmeyebilir. Bu durumlarda, zayıf güç kaynağıyla pil seviyesini sabit tutabilirsiniz ancak şarjı artırmazsınız.

4. Kablonuzu ve Bağlantı Noktalarını Hasar Açısından İnceleyin


Daha önce kablo bağlantı sorunlarını üstünkörü kontrol etmiş olsanız da, şimdi güç kablosunu daha kapsamlı bir şekilde gözden geçirmek iyi bir fikirdir. Hasarlı bir kablo "fişe takılı, şarj olmuyor" sorununa neden olabilir.

Yıpranma veya diğer hasarlar için dizüstü bilgisayarınızın güç kablosunun tamamına bakın. Herhangi bir parçasının kabarık veya başka bir şekilde şekilsiz hissedilip hissedilmediğini görmek için tutmayı deneyin. Şarj cihazının AC adaptörü kısmını koklamak da iyi bir fikirdir; yanık kokusu alıyorsanız, kutunun içinde bir şeyler ters gitmiştir ve şarj cihazını değiştirmeniz gerekecektir. Güvenliğiniz için aşırı ısınan veya yanık kokusu olan şarj cihazlarını kullanmayı derhal bırakın.

Son olarak, dizüstü bilgisayarınızdaki şarj cihazı bağlantı noktasına bakın. Şarj cihazını bağladığınızda oldukça sıkı bir şekilde oturmanız gerekir. Gevşek hissediyorsa, iyi bir bağlantı kurup kuramayacağınızı görmek için biraz sallamayı deneyin.

Ayrıca bağlantı noktasının içinde sağlam bir bağlantı yapmanızı engelleyebilecek birikinti olup olmadığını da kontrol edin. Fişin işini yapmasını engelleyebilecek birikmiş kir veya diğer birikintileri kontrol etmek için bağlantı noktasına bir el feneri tutun.

İçeride kir varsa, dikkatlice temizlemek için pamuklu çubuk veya kürdan kullanın. Portun iç kısımlarına zarar verebileceğiniz için agresif olmayın.


Bundan bahsetmişken, gelecekte şarj kablonuzun ve bağlantı noktanızın zarar görmesini önlemek için, şarj ederken kabloyu her zaman biraz gevşek bırakmalısınız. Bu, şarj portunda gereksiz baskı oluşmasını önler. Dizüstü bilgisayarınız fişe takılıyken AC adaptör parçasının masadan sarkmasına izin vermeyin; bu, konektörü aşağı çeker ve zamanla bağlantıyı bozabilir.

5. Kaynak Kullanımını Azaltın


Pilinizin fişe takılıyken bile şarj olmama ihtimali donanımla ilgili değildir. Bilgisayarınız aşırı derecede çalışıyorsa, şarj cihazınız pili yeterince hızlı doldurmuyor olabilir.

Örneğin, bilgisayarınız ısınıyorsa, fanın onu soğutmak için daha fazla çalışması gerekir, bu da daha fazla pil gücü gerektirir. Aynı anda çok fazla güce aç programınız ve işleminiz olduğunda, bunlar yüksek oranda daha fazla pil gücü emer.

Windows'ta, mevcut kaynak kullanımını kontrol etmek için Görev Yöneticisi'ni Ctrl + Shift + Esc ile veya Başlat menüsünde arayarak açabilirsiniz . Gerekirse Daha fazla ayrıntı'yı tıklayın , ardından İşlemler sekmesinde kaç kaynağın kullanımda olduğunu görebilirsiniz.


Şarj sorununuzun kaynağının bu olduğundan şüpheleniyorsanız, bazı programları kapatmayı deneyin. Aşırı durumlarda, soğuması için bilgisayarınızı kapatmalısınız. Normale döndüğünde, gücü açın ve şarj cihazınızın normal iş yükünde pille başa çıkıp çıkamayacağına bakın.

Bilgisayarınız her zaman tipik iş akışınıza ayak uydurmakta zorlanıyorsa, mümkün olduğunda daha güçlü bir makineye geçmeyi düşünmelisiniz. Havalandırma deliklerini de kapatarak dizüstü bilgisayarınızı aşırı ısıtmadığınızdan emin olun .

6. Windows ve Üretici Güç Seçeneklerini Kontrol Edin


Diğer yazılım sorunları da dizüstü bilgisayarınızın pilinin fişe takılıyken bile şarj olmamasına neden olabilir. Windows'taki güç planları pilinizin şarj edilmesini önleyen herhangi bir özel seçenek içermese de, üçüncü taraf araçlar dizüstü bilgisayarınızın şarj edilme şeklini etkileyebilir.

Öncelikle, Ayarlar > Sistem > Güç ve uyku'ya gidip sağ taraftaki Ek güç ayarları'na tıklayarak Windows 10 güç ayarları sayfasını ziyaret edin. Bunu görmüyorsanız, Ayarlar penceresini görünene kadar yatay olarak genişletin.

Ortaya çıkan pencerede, mevcut planınızın yanındaki Plan ayarlarını değiştir'i tıklayın. İsterseniz Gelişmiş güç ayarlarını değiştir'i tıklayabilirsiniz , ancak en kolayı Bu plan için varsayılan ayarları geri yükle'yi seçmektir . Bunun bir fark yaratıp yaratmadığına bakın.

Daha ayrıntılı bilgi için, daha iyi pil ömrü için özel bir Windows güç planının nasıl oluşturulacağına bakın. Windows 11 kullanıyorsanız, yukarıdaki seçenekleri Settings > System > Power bölümünde bulabilirsiniz .


Birçok dizüstü bilgisayar üreticisi , cihazınızın şarj etme şeklini etkileyebilecek bir pil şarj eşiği seçeneği sunar . Örneğin, bir Lenovo dizüstü bilgisayarınız varsa, belirli bir Lenovo uygulama ayarı pilin şarjının durmasına neden olabilir. Bulmak için Lenovo Vantage'ı ( eski sistemlerde Lenovo Ayarları olarak adlandırılır) aramak için Başlat menüsünü kullanın .

Uygulama açıldıktan sonra, Donanım Ayarları panelinde Güç'e tıklayın, ardından Şarj Eşiği'ni bulmak için aşağı kaydırın . Özel pil şarj eşiği kaydırıcısı etkinleştirildiyse , şarj için bir minimum ve maksimum pil yüzdesi seçebilirsiniz.


Örneğin, Aşağıdayken şarj etmeye başla için yüzde 50'yi ve Şunda şarj etmeye başla için yüzde 80'i seçerseniz , bilgisayarınız yüzde 50'ye düştüğünde şarj olmaya başlar ve tekrar yüzde 80'e geldiğinde durur. Bu, pilinizin sağlığını koruyabilse de, genellikle beklediğiniz gibi bilgisayarınızın şarj işleminin durmasına da neden olur.

Etkinleştirilmişse bu seçeneği devre dışı bırakmayı veya farklı bir eşik ayarlamayı deneyin.

7. Pil Sürücülerini Güncelleyin veya Yeniden Yükleyin


Piliniz harici bir aygıt olduğu için Windows, pille düzgün şekilde arabirim oluşturmak için belirli sürücüleri kullanır. Yukarıdakileri denedikten sonra bilgisayarınız hala prize takılıysa ve şarj olmuyorsa, bu sürücüleri güncellemek veya kaldırmak şarj işlemini başlatabilir.

Başlat düğmesine sağ tıklayın veya Win + X tuşlarına basın, ardından çıkan menüden Aygıt Yöneticisi'ni seçin . Piller bölümünü genişletin ve iki giriş görmelisiniz: Microsoft AC Adaptörü ve Microsoft ACPI Uyumlu Kontrol Yöntemi Pil .


Bunların her birine sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelle öğesini seçin . Muhtemelen bu herhangi bir güncelleme bulmayacaktır, ancak denemeye değer. Sürücüleri manuel olarak güncellemeyi deneyebilirsiniz , ancak bilgisayar üreticiniz muhtemelen pil için özel bir sürücü sağlamıyor.

Güncelleme hiçbir şey yapmazsa, her bir pil sürücüsüne sağ tıklayın ve Cihazı kaldır öğesini seçin . Bu, bilgisayarınızın pille arabirim oluşturmayı durdurmasına neden olur, ancak yeniden başlattığınızda sürücü yeniden yüklenir, bu yüzden endişelenmeyin. Her pil aygıtını çıkardıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Yeniden başlattıktan sonra, Windows'un pil sürücüsünü yeniden yüklemesine izin verin, umarız yeniden şarj olmaya başlar. Bu işe yaramazsa işlemi tekrarlayın, ancak kaldırma işleminden sonra kapattıktan sonra şarj cihazınızın fişini çekin ve pili çıkarın. Bunu yaptıktan sonra, her şeyi yerine koyun ve bilgisayarınızı tekrar açın.

8. Başka Bir Dizüstü Bilgisayar Şarj Aleti Alın


Bu noktada “fişe takılı, şarj olmuyor” sorunu için para gerektirmeyen her çözümü denediniz. Son bir çözüm, yeni bir bilgisayar şarj cihazı sipariş etmek (veya aynı şarj cihazını kullanan bir dizüstü bilgisayarı varsa bir arkadaşınızdan bir tane kullanmak) ve çalışıp çalışmadığına bakmaktır.


Amazon'da ve diğer satıcılarda ucuz üçüncü taraf şarj cihazları bulacaksınız, ancak mümkünse resmi bir şarj cihazı kullanmanızı öneririz. Üçüncü şahıslara ait parçalar genellikle orijinal bileşenlerin kalite standartlarına uygun değildir ve şarj cihazı söz konusu olduğunda, ucuz bir parçanın kullanılması bilgisayarınıza zarar verebilir ve hatta yangına neden olabilir.

Orijinal bir şarj cihazının bir seçenek olmaması durumunda, Amazon veya benzerlerinden iyi incelenmiş bir şarj cihazı değiştirmeyi tercih edin. Güvenli olduğundan emin olmak için incelemeleri kontrol edin ve rastgele ürünlerle ilgili sahte incelemelere dikkat edin .

Yeni bir şarj cihazı satın aldığınızda, dizüstü bilgisayarınızın ihtiyaç duyduğu güç miktarına göre derecelendirildiğinden her zaman emin olun. Bunu doğrulamak için resmi şarj cihazının özelliklerini veya üreticinin belgelerini kontrol edin.

Takılı ve Şu Anda Şarj Ediliyor
Umarız yukarıdaki adımlardan biri veya birkaçı dizüstü bilgisayarınızın fişe takılıyken şarj olmaması sorununu çözmüştür. Sorun devam ederse, bilgisayarınızın içindeki bir parça zarar görmüş olabilir ve pilin düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bir uzmana baktırmak için onu bir bilgisayar tamirhanesine götürmelisiniz—yedek pil önerebilirler.

Pillerin eskidikçe tükendiğini unutmayın. Belirli sayıda döngüden sonra, hiçbir pil eskisi kadar şarj tutamaz. Ancak piliniz tamamen bitmediği sürece, en azından bir şekilde şarj edilmelidir. Pil sağlığınızı takip etmek mümkündür, böylece değiştirme zamanının yaklaştığını bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: bilgi@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.