Binance üzerinde bitcoin btc xrp ada eos eth shib wink xlm bnb link uni ltc usdt doge dot sol vet ass trx btt fil neo xmr xtz atom avax cake rune dash chz sushi paribu btcturk bitcin bitexen
Yukarı Çık Çapası Kodu
Son Dakika

Dünya çapında krize sebep olan Crowdstrike nedir? Türkiye’de de şirketler etkilendi, THY 84 seferini iptal etti

Yazı Boyutunu Büyütüp-Küçültme +Aa-
→ Reklamlar ←
→ Reklamlar ←
-- --
ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sistemlerinde arıza yaşanırken American Airlines, sorunun siber güvenlik firması Crowdstrike kaynaklı olduğunu dile getirdi.

American Airlines, dünyanın dört bir yanındaki şirketleri etkileyen bilgi teknolojileri kesintisine neden olan Crowdstrike ile ilgili "teknik bir sorun" yaşadığını aktardı.

Şirketleri ve donanımları siber tehditlerden ve güvenlik açıklarından korumak amacıyla 2011 yılında kurulan Crowdstrike, sağladığı güvenlik hizmetiyle kötü amaçlı yazılımların ya da dosyaların telefon ve dizüstü bilgisayar gibi cihazlardan kurumsal ağlara ulaşmasını engellemeye çalışmaktadır.

Crowdstrike'ın amaçları arasında, verilerini kendi çatıları altında ya da kendi sunucularında korumak yerine bulut sistemlerine kaydıran şirketlere güvenlik desteği sağlamak yer almaktadır.

Teksas merkezli firma, George Kurtz ve Dmitri Alperovitch tarafından kuruldu. Hisselerini 2019 yılında teknoloji ağırlıklı Nasdaq borsasında halka arz etti.

Dünyanın en büyük şirketlerine siber güvenlik sağlayan Crowdstrike, 2016 yılında ABD Demokratik Ulusal Komitesi tarafından bilgisayar ağına yapılan bir ihlali araştırmak üzere hizmet verdi.

Firmadan ilk açıklama
Crowdstrike firması, küresel krizin Windows kaynaklı bir kusurdan" dolayı olduğunu açıkladı:

Crowdstrike CEO'su George Kurtz tarafından yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi:

"Crowdstrike, Windows ana bilgisayarları için tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir kusurdan etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışmaktadır. Mac ve Linux ana bilgisayarları etkilenmemiştir. Bu bir güvenlik olayı ya da siber saldırı değildir. Sorun tespit edilmiş, izole edilmiş ve bir düzeltme yapılmıştır. Müşterilerimizi en son güncellemeler için destek portalına yönlendiriyoruz ve web sitemizde eksiksiz ve sürekli güncellemeler sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca kuruluşların Crowdstrike temsilcileriyle resmi kanallar aracılığıyla iletişim kurduklarından emin olmalarını tavsiye ediyoruz. Ekibimiz Crowdstrike müşterilerinin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için tamamen seferber olmuş durumda"

Dünya genelinde CrowdStrike sistemlerindeki sorun nedeniyle yaşanan sıkıntı, Türkiye’den de birçok kurumu olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları, yaşanan küresel sıkıntı nedeniyle 84 seferinin iptal edildiğini duyurdu. Hiç kullanılmayan biletleri kesintisiz iade edilebileceği açıklanırken, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Uçuşlarımız kademeli olarak normal seyrine dönecek.” dedi. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) sorunun kaynağının belirlenmesi ve giderilmesi için çalışma başlattı. USOM’dan soruna ilişkin yapılan açıklamada, çözüm önerilerinin tüm siber olaylara müdahale merkezleriyle paylaşıldığı ifade edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaşanan sıkıntının siber saldırı kaynaklı olmadığını ve sorunun önemli bir bölümünün giderildiğini söyledi.



‘Mavi ekran’ kaosu… Crowdstrike nedir? İşte sorunun çözümüne ilişkin önerilen 4 adım…

ABD merkezli şirket, konuyla ilgili Türkiye saatiyle 09:30 civarında yaptığı bir açıklamada Falcon adlı güvenlik platformu için yayınlanan son güncellemenin ardından Windows işletim sistemlerinde “mavi ekran” adı verilen ve sistemin tamamen kapanmasına yol açan hatalar alındığını söyledi.Crowdstrike’ın kurucularından George Kurtz, sosyal medya hesabından teknik kesintilerin firmaları kaynaklı olduğunu doğruladı.Kurtz, kesintilerin Crowdstrike’ın Windows sunucularına gönderdiği bir güncellemeden kaynaklandığını doğruladı, Mac ve Linux işletim sistemlerinin etkilenmediğini vurguladı.
SİBER SALDIRI DEĞİL
‘Mavi ekran’ kaosu… Crowdstrike nedir İşte sorunun çözümüne ilişkin önerilen 4 adım…

Kurtz, “Bu bir güvenlik sorunu ya da siber saldırı değil. Sorun tespit edildi, izole edildi ve bir çözüm devreye sokuldu... Ekibimiz Crowdstrike müşterilerinin güvenliği ve istikrarını sağlamak için tamamen teyakkuzda” dedi.

Crowdstrike 2011’de dünyanın en büyük şirketlerini ve donanımlarını siber tehdit ve zaafiyetlere karşı korumak üzere ABD’nin Teksas eyaletinde kuruldu.George Kurtz ve Dmitri Alperovitch adlı iki girişimcinin kurduğu şirket, 2019’da ağırlıklı teknoloji hisselerinin satıldığı dünyanın en büyük ikinci borsası Nasdaq’a girdi.Şirket kurulduğundan bu yana birçok siber saldırı soruşturmasında kilit rol oynadı.2016’da ABD’de Demokrat Parti, bilgisayar ağlarına sızılmasının ve iç yazışmalarının ifşa edilmesinin ardından konuyu soruşturması için Crowdstrike ile anlaştı.Wikileaks’te paylaşılan binlerce epostanın, dönemin Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’ın Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’a yenilmesinde büyük rol oynadığı düşünülüyor.

ÇÖZÜM İÇİN 4 ADIM
‘Mavi ekran’ kaosu… Crowdstrike nedir İşte sorunun çözümüne ilişkin önerilen 4 adım…

Şirket, mavi ekran hatası veren cihazların düzeltilmesi için “güvenli modda” yeniden başlatılması ve soruna yol açan dosyanın silinmesi gerektiğini duyurdu.İşte Crowdstrike’ın önerdiği çözüm adımları:

- Windows’u Güvenli Mod’da veya Windows Kurtarma Ortamı’nda başlatın- C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizinine gidin- “C-00000291*.sys” adlı dosyayı bulun ve silin- Cihazı normal şekilde yeniden başlatın
‘MAVİ EKRAN’ HATASI NEDİR?

Crowdstrike güncellemesi yalnızca Windows makineleri etkiledi ve Mavi Ekran hataları alındı.Microsoft’a göre mavi ekran hatası “ciddi bir sorundan dolayı Windows beklenmedik bir biçimde kapatılırsa veya yeniden başlatılırsa” meydana geliyor.Bu durumda kullanıcılar "bilgisayarınıza zarar gelmesini önlemek için Windows kapatıldı" iletisi veya benzer bir iletiyle karşılaşabiliyor.Donanım ya da yazılım kaynaklı sorunlardan dolayı ortaya çıkan mavi ekran hatası, genellikle sorunlu yazılım ya da donanımın kaldırılması ile giderilebiliyor.

Microsoft, cihazlarını yeniden başlatamayan kullanıcılar içinse sorunu çözmek için Windows’u “güvenli modda” çalıştırmayı öneriyor.


CROWDSTRIKE SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR? İŞTE YÖNTEMİ
Kurum sosyal medya hesabından sorunun çözümüne ilişkin bir yol da paylaştı.

Paylaşımda, şu adımların izlenmesi istendi:

Windows’u Güvenli Modda veya Windown Kurtarma Ortamında başlatın.

C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizinine gidin.

“C-00000291*.sys” ile başlayan dosyayı bulun ve adını değiştirin

Bilgisayarı normal şekilde yeniden başlatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Türkçe Dublaj Full HD ve Türkçe Altyazılı 1080p İzle Tek Parca 4k 1080p Full HD filmi seyret Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.memursite.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
Memursite.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@memursite.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17
TRT 1, Kanal D, Atv, Show TV, Star TV, Kanal 7, Tv 8, Fox TV ve online ücretli dizi ve film platformlarının Netflix, BluTV, puhutv, exxen, amazon prime, FOXPlay, beIN CONNECT, Filmbox Live, Mubi, D-Smart GO, Turkcell TV Plus, Tivibu, YouTube gibi sitelerin ücretli içeriklerini en sevdiğiniz dizileri, en beğendiğiniz filmleri ücretsiz olarak kendi sitelerinden izleyiniz.