
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bir bungalovda gizli kamera skandalı ortaya çıktı ve soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri işletme sahibi H.K.'yı (31) Sapanca’da, arkadaşı T.S.'yi (48) ise İzmit’te gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.K. ve T.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Valilik, gizli kamera kullanılarak yapılan izleme iddialarının basında yer bulmasının ardından harekete geçti. İşletmede yapılan incelemelerin sonucunda, bungalovun bağlı olduğu otel ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Sapanca Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi.
25 yıldır güvenlik kameraları üzerine çalışan Resul Karaaslan, kamera sistemlerinin teknolojinin gelişmesiyle büyük ilerlemeler kaydettiğini ve kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde ciddi mağduriyetler oluşturabileceğini ifade etti. Karaaslan, bu tür olayların sadece bu vaka ile sınırlı olmadığını, birçok otel odası ve kiralık bungalovda benzer durumların yaşanabileceğini belirtti.
Karaaslan, vatandaşların kaldıkları yerlerde gizli kameraları kontrol etmek için cep telefonlarını kullanabileceklerini söyledi. Cep telefonlarının kamerasıyla UV ışınlarını görebilmesi sayesinde gizli kameraların tespit edilebileceğini belirtti ve odaya girdiklerinde ışıkları kapatıp telefonun flaşını açmalarını önerdi. Ayrıca, şüphe duyulan noktalara cep telefonunun kamerasını veya el fenerini tutarak kontrol edilebileceğini ekledi.
Gizli kameraların yerleştirilebileceği alanlar hakkında da uyarıda bulunan Karaaslan, bu kameraların genellikle elektrik prizleri, yangın alarm sistemleri veya köşelerde bulunan pervazlara yerleştirilebileceğini söyledi. Hatta kombilerin içine bile gizli kameraların konulabildiğine şaşırarak tanık olduğunu belirtti.
Son dönemlerde popüler tatil merkezlerinden biri haline gelen Sapanca'da yaşanan bu skandal üzerine bir aile, bungalovda kiraladıkları odanın yatak ve jakuzisinin üzerindeki ampülde önce kırmızı bir ışık ve ardından kamera fark etti. İşletme yetkilileri, bu olay karşısında önceki müşterileri suçladı. Kameranın 360 derece açıyla kayıt yapıp yapmadığı ise hala belirlenemedi.
sapanca bungalov kamera hangi firma Sapanca bungalov olayı ne? Sapanca bungalov 1 günlük ne kadar? Sapanca bungalov güvenilir mi? Sapanca bungalov evler hangi şehirde?
Etiketler
Genel Haberler