Savunma Sanayii Başkanlığı 36 sözleşmeli (Mühendis) personel alacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, 35 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru tarihi 18 nisan 2025

Buna göre, bilgisayardan kimyaya, makineden, elektrik ve elektroniğe, metalürjiden gemi ve gemi makinelerine, endüstriden uzay ve havacılığa kadar pek çok mühendislik bölümden mezun 36 kişi alınacak.

Başvurular 18 Nisan'a kadar yapılacak. Başvurularını Başkanlığın "basvuru.ssb.gov.tr" internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecek olan adaylar en fazla iki pozisyona başvurabilecekler.

Başvurduğu ilandaki şartları sağlayan ve giriş sınavına katılmaya hak kazananların ad ve soyadları ile sınav tarihi, yeri ve saatleri Başkanlığın "www.ssb.gov.tr" internet sitesinden ilan edilecek.


Giriş sınavı iki aşamalı sözlü sınav şeklinde gerçekleştirilecek. Giriş sınavının birinci ve ikinci aşamasında başarılı sayılabilmek için 100 üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda en az 70 alınması gerekecek.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından:

PROJE BAZLI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI GİRİŞ SINAVI İLANI

A. Genel

(1) T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde yürütülen projelerde görev almak üzere, 3238 sayılı Kanunun Ek 2 nci maddesinin ikinci fıkrası kapsamında, özel bilgi ve ihtisas gerektiren projeler için Proje Bazlı Sözleşmeli Personel istihdam edilecektir.


B. Sınav Başvuru Şartları

(1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde

sayılan genel şartları taşımak,

(2) İşbu ilan metninin "C. Başvuruya Açık Pozisyonlar" başlığında başvuru kodlarının altında belirlenen aşağıdaki şartlan taşımak;

a) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin, Başkanlığın ihtiyacına göre belirlenen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlannın ilgili bölümlerinden mezun olmak.

b) İngilizce alanında Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 75 puana veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Tablosuna göre uluslararası geçerliliği olup YDS/e-YDS sınavlarına denkliği kabul edilen yabancı dil sınav puanına sahip olmak.

c) Özel bilgi ve ihtisas alanlarında en az beş yıl tecrübe sahibi olmak.

d) Alım yapılacak pozisyonun gerektirdiği özel bilgi, ihtisas alanı, iş tecrübesi vb. hususlara ilişkin diğer şartları taşımak.

C. Başvuruya Açık Pozisyonlar

Her başvuru kodu, farklı açık pozisyonlar için oluşturulmuştur.
Ç. Başvuru Şekli ve Tarihi

(1) Adaylar başvurularını 4 Nisan 2025 -18 Nisan 2025 tarihleri arasında (başvuru.ssb.gov.tr) adresi üzerinden gerçekleştirecektir. Sınav başvuru ekranında istenen bilgilerin eksiksiz doldurulması ve aşağıda belirtilen belgelerin son başvuru tarihi olan 18 Nisan 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar (saat 18:00'a kadar) sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Başvuruda istenen belgeler elektronik ortamda alınacaktır. Posta veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

(2) Adaylar başvuru işlemini tamamladıktan sonra ilgili pozisyon başvuru bilgilerinde kesinlikle değişiklik yapamayacaktır.

(3) Adaylar en fazla iki pozisyona başvurabilecektir.

D. Başvuru Sırasında Yüklenecek Belgeler

(1) Adaylar başvuru sistemine aşağıdaki belgeleri yükleyeceklerdir:

a) Özgeçmiş

b) Son 6 aya ait vesikalık fotoğraf

c) Diploma veya mezuniyet belgesinin veya Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya e-Devlet'ten alınmış barkodlu Yükseköğretim Mezun Belgesi

d) Uluslararası geçerliliği olup, dil yeterliliği bakımından ÖSYM Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Tablosuna göre YDS/e-YDS sınavlarına denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen puanla başvuruda bulunulması halinde ilgili belge

e) SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi Belgesi

(2) Adaylar başvuru sistemine girmiş oldukları beyana göre değerlendirilecek olup, girilen bilgilerin hatalı olması, istenen belgelerden herhangi birinin eksik olması veya yanıltıcı beyanda bulunulması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.

(3) Adaylardan gerekli durumlarda; sisteme yüklenen belgelerin asılları istenebilecektir.

(4) Adayların başvuruda bulundukları her bir pozisyon için istenilen belgeleri sisteme eksiksiz yüklemeleri gerekmektedir. Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar veya eksikliklerden adaylar sorumlu olacaktır.

(5) Başvuru aşamasında ve sonrasında, sisteme yükledikleri belgelerde gerçeğe aykırılık veya herhangi bir tahrifat yaptığı tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacak, sınava girip başarılı olsalar dahi göreve başlatılmayacaklardır. Göreve başlamış olsalar dahi sözleşmeleri feshedilecek ve haklarında yasal işlem başlatılacaktır.

E. Giriş Sınavına Çağrı

(1) Başvurduğu ilanda yer alan isterleri sağlayan ve giriş sınavına katılmaya hak kazananların ad ve soyadları, sınav tarihi, yeri ve saatleri Başkanlığın internet (www.ssb.gov.tr) sitesinde ilan edilecektir. Bu duyuru tebligat hükmünde olup, ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.

(2) Sınava katılmak üzere isimleri ilan edilen adaylardan, daha sonra sınava katılma şartlarını taşımadığı tespit edilenler giriş sınavına alınmayacaktır. Bunlardan giriş sınavına girmiş olanların sınavı geçersiz sayılacaktır.

F. Giriş Sınavı

(1) Giriş sınavı iki aşamalı sözlü sınav şeklinde gerçekleştirilecektir.

(2) Giriş sınavının ilk aşamasında, başvuran adaylardan ilanda yer alan şartlan sağlayanların ihtiyaç duyulan pozisyon için belirtilen özel bilgi ve ihtisas alanlarına ilişkin uzmanlık seviyeleri ölçülecektir. İlk aşamada yapılan sınav sonucu başarılı bulunan adaylar ikinci aşama sınava katılmaya hak kazanacaktır.

(3) Giriş sınavının ikinci aşamasında, adayların teknik kapasitesi ve iş tecrübesinin ihtiyaç duyulan projelere uygunluğu, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin pozisyona uygunluğu değerlendirilecektir.

(4) Giriş sınavının birinci ve ikinci aşamasında başarılı sayılabilmek için, 100 (yüz) puan üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda en az 70 (yetmiş) puan alınması gerekmektedir. Başarı puanı, komisyon üyeleri tarafından her bir aday için verilen puanların aritmetik ortalaması alınarak hesaplanmaktadır.

(5) Giriş sınavı başarı puanı ikinci aşamada gerçekleştirilecek sınavın sonucudur.

(6) Sınava katılmayan aday başarısız sayılacaktır.

G. Değerlendirme ve Atama

(1) Giriş sınavının ikinci aşamasında başarı puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle sıralama yapılarak asıl ve varsa yedek adaylar belirlenecektir.

(2) Giriş sınavı sonuçları, Başkanlık internet sitesinde (www.ssb.gov.tr) asıl ve varsa yedek listeler belirtilerek ilan edilecektir.

(3) Asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adayların, giriş sınavından 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmaları yerleştirme için hak teşkil etmemektedir.

(4) Asıl listeden sınavı kazandığı halde göreve başlamayanların yerine, göreve başladıktan sonra ölüm veya istifa hallerinde yerine başarı sırasına göre yedek listeden aday çağrılabilir.

(5) Yedek listede yer alan adayların hakları yeni bir sınav ilanına kadar geçerli olup daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik hakkı teşkil etmez.

(6) Sınavda başarılı olanların Başkanlıkça kendilerine bildirilen süre içerisinde Savunma Sanayii Başkanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

H. Bilgi Alma

(1) İhtiyaç duyulması halinde ayrıntılı bilgi, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığının (312) 411 97 00 ve (312) 411 98 57 numaralı telefonlarından edinilebilecektir.

 

Başvuruya Açık Pozisyonlar

Her başvuru kodu, farklı açık pozisyonlar için oluşturulmuştur.

Başvuru Kodu:

Al-1

İstihdam Sayısı

1

Öğrenim Bölümü:

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıda yer alan özel bilgi ve ihtisas alanlannın herhangi birinde en az 5 yıl tecrübe sahibi olmak;

Java, C, C++, Python, C# vb. program dilleri

Yazılımlarda test ve değerlendirme süreçleri

Tercihen Sahip

Olunması

Beklenen

Özellikler:

İleri seviyede MS Office bilgisine sahip olmak

Veritabanı yönetim sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak

Yazılım projesi yönetim araçları hakkında yetkin olmak (JIRA, Confluence, Git/GitHub vb.)

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Başvuru Kodu:

A2-1

İstihdam Sayısı

1

Öğrenim Bölümü:

Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Uydu fırlatma sistemleri

Uzay sistemleri

Füze sistemleri

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Savunma sanayii tecrübesine sahip olmak

Gereksinim belirleme, tasarım ve geliştirme, test ve değerlendirme süreçleri deneyimine sahip olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Başvuru Kodu:

A2-2

İstihdam Sayısı

1

Öğrenim Bölümü:

Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Hava savunma sistemleri

Füze sistemleri

Muhabere elektronik harp sistemleri

Atış ve komuta kontrol sistemleri

Haberleşme Sistemleri

Radar sistemleri

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Savunma sanayii tecrübesine sahip olmak

Gereksinim belirleme, tasarım ve geliştirme, test ve değerlendirme süreçleri deneyimine sahip olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Başvuru Kodu:

Bl-1

İstihdam Sayısı

1

Öğrenim Bölümü:

Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği,

Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Gemi elektronik sistemleri

Savaş yönetim sistemleri

Elektronik destek

Elektronik harp

Muhabere

Tercihen Sahip Olunması Beklenen

Özellikler:

Askeri gemi elektronik sistemleri tasarım, test, doğrulama süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak

Sistem mühendisliği deneyimine ya da sertifikasına sahip olmak

Sistem mühendisliği ve standartlarında (INCOSE, IEC 15288, MIL-STD- 499 vb.) tecrübe sahibi olmak

PMP (Project Management Professional) sertifikasına sahip olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Başvuru Kodu:

Bl-2

İstihdam Sayısı

1

Öğrenim Bölümü:

Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Otonomi

Gemi haberleşme ve navigasyon sistemleri

Radar ve sonar sistemleri

Elektronik harp

Elektro optik

Su altı akustik

Uydu sistemleri

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Savunma sanayii tecrübesine sahip olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

PMP veya PRINCE2 sertifikasına sahip olmak

Sistem mühendisliği ve standartlarında bilgi ve tecrübeye sahip olmak

Başvuru Kodu:

Bl-3

İstihdam Sayısı

1

Öğrenim Bölümü:

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Gemi inşa ve tasarım süreci alanında en az 5 yıl çalışmış olmak

Savunma sanayii tecrübesine sahip olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

PMP veya PRINCE2 sertifikasına sahip olmak

Sistem Mühendisliği ve standartlarında bilgi ve tecrübeye sahip olmak

Türk Loydu Kuralları başta olmak üzere diğer uluslararası norm/standartlara hâkim olmak

Test Yönetimi ve icrası ile ilgili bilgi ve tecrübeye sahip olmak

Başvuru Kodu:

Bl-4

İstihdam Sayısı

3

Öğrenim Bölümü:

Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programlan, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programlan, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Test yönetimi ve icrası

Radar veya elektronik harp

Muhabere

Elektro optik

Silah sistemleri

Su altı akustik

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Savunma sanayii tecrübesine sahip olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Sistem mühendisliği ve standartlarında bilgi ve tecrübeye sahip olmak

Türk Loydu kuralları başta olmak üzere diğer uluslararası norm/standartlara hâkim olmak

Test Yönetimi ve icrası ile ilgili bilgi ve tecrübeye sahip olmak

INCOSE sertifikasına sahip olmak

PMP veya PRINCE2 sertifikasına sahip olmak

İlgili askeri standartlara ve uygulamalarına aşina olmak

Başvuru Kodu:

B2-1

İstihdam Sayısı

1

Öğrenim Bölümü:

Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Görüntüleme, uydu sistemleri ve alt sistemleri görev yükleri ve yer istasyonu tasarım, üretim, kalifıkasyon ve test süreçlerinin yönetimi ve garanti süreçlerinin takibi alanlarında en az 5 yıl çalışmış olmak

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

-

Başvuru Kodu:

Cl-1

İstihdam Sayısı

2

Öğrenim Bölümü:

Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak Sistemleri Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programları, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Aviyonik sistemler

Radar

Anten

Görev sistemleri/yazılımları

Elektronik destek sistemleri

Haberleşme sistemleri

Uçak ve/veya sistemleri tasarım-analiz

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Uçuş sistemleri, aviyonik sistemler ve bunların entegrasyonu konularında bilgi sahibi olmak

Tasarım, test, doğrulama ve kalite yönetim süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Başvuru Kodu:

C2-1

İstihdam Sayısı

1

Öğrenim Bölümü:

Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak Sistemleri Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Sistem mühendisliği

Entegre lojistik destek

Savunma sanayii platformlannda güç grubu ve itki sistemleri

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Sistem mühendisliği ve ürün yönetimi programları; DOORS ve TeamCenter hakkında bilgi ve deneyime sahip olmak

INCOSE CSEP veya benzer sistem mühendisliği sertifikasına sahip olmak

Tasarım, test, doğrulama ve kalite yönetim süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak

MIL-STD 810, MIL-STD 461, MIL-STD 1275, NATO AEP-5, CSE Sertifikasyon Temeli hakkında bilgi sahibi olmak

Deniz tipi dizel motor tip onay sertifikası alınmasına ilişkin süreçler hakkında bilgi sahibi olmak

Kara ve deniz araçları motor ve güç aktarım sistemleri çalışma prensipleri hakkında bilgi sahibi olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Başvuru Kodu:

C2-2

İstihdam Sayısı

1

Öğrenim Bölümü:

Uçak Mühendisliği, Uçak Sistemleri Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Türbinli motorlar

Sistem mühendisliği

Entegre lojistik destek

Savunma sanayii platformlannda gaz türbinli motorlar ile itki sistemleri

Türbinli motorların (turboşaft, turbojet, turbofan vb.) tasarımı, testi ve rig test altyapıları

Parça imalat ve tamir teknolojileri

Türbinli motorların entegrasyon ve sertifikasyon çalışmaları

Sistem mühendisliği, tasarım, test, doğrulama ve kalite yönetim süreçleri

Yenilikçi itki sistemleri

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Sistem mühendisliği ve ürün yönetimi programlan; DOORS ve TeamCenter hakkında bilgi ve beceriye sahip olmak

Tasarım, test, doğrulama ve kalite yönetim süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak

MIL-STD 810, MIL-STD 461, MIL-STD 1275, NATO AEP-5, DEF- STAN, CS-E sertifikasyon standartları, uygulamaları ve süreçlerine ilişkin çalışmalarda bulunmuş olmak veya bilgi sahibi olmak

Gaz türbinli motorlar ve çalışma prensipleri hakkında bilgi sahibi olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Savunma sanayii tecrübesine sahip olmak

Başvuru Kodu:

C3-1

İstihdam Sayısı

2

Öğrenim Bölümü:

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak Sistemleri Mühendisliği, Havacılık Mühendisliği, Sistem Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Hava araçlanna yönelik olarak aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Tasarım-test

Sistem mühendisliği

Pilotaj

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

ÎHA pilotaj ve seyrüsefer konularında bilgi sahibi olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Başvuru Kodu:

çı-ı

İstihdam Sayısı

2

Öğrenim Bölümü:

Fizik, Fizik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Ataletsel/Kuantum navigasyon sistemleri ve sensörleri

Navigasyon destek sistemleri

Navigasyon sistemleri füzyonu, füzyon algoritmaları

Kuantum teknolojileri

Akustik teknolojileri

Akustik ve sonar sistemleri

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Sistem mühendisliği tecrübesine sahip olmak

Proje yönetimi ve/veya sözleşme yönetimi tecrübesine sahip olmak

Başvuru Kodu:

Ç2-1

İstihdam Sayısı

14

Öğrenim Bölümü:

Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisi, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Optik ve Akustik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Fizik, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programlan, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Yazılım Mühendisi, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Matematik, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uydu Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uzay ve Uydu Mühendisliği,

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanlann herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Test ve değerlendirme

Kalite yönetimi

Konfıgürasyon yönetimi

Sistem mühendisliği

Elektronik sistemler

Elektro optik / kızılötesi sistemler

Aviyonik sistemler

Seyrüsefer sistemleri

Elektronik harp

Radar sistemleri

Mikrodalga teknolojileri

RF haberleşme

Elektronik sistemler

Silah sistemleri

Hava savunma sistemleri

Sonar sistemleri

Bilgi teknolojileri

Siber güvenlik

Yazılım

Simülasyon sistemleri

Silah sistemleri

Roket ve füze sistemleri

Mühimmat sistemleri

Hava savunma sistemleri

Güdüm teknolojileri

Sabit kanat platformları ve sistemleri

Döner kanat platformları ve sistemleri

, • Uzay ve uydu sistemleri

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Savunma sanayii tecrübesine sahip olmak

İlgili askeri standartlara ve uygulamalarına aşina olmak

Başvuru Kodu:

Ç2-2

İstihdam Sayısı

1

Görev Yeri:

Kırıkkale

Öğrenim Bölümü:

Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya, Fizik, Fizik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programları

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Test ve değerlendirme

Kalite yönetimi

Konfıgürasyon yönetimi

Sistem mühendisliği

Silah sistemleri

Roket ve füze sistemleri

Mühimmatlar

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Savunma sanayii tecrübesine sahip olmak

İlgili askeri standartlara ve uygulamalarına aşina olmak

Başvuru Kodu:

Ç2-3

İstihdam Sayısı

1

Görev Yeri:

Düzce

Öğrenim Bölümü:

Makine Mühendisliği, Makine ve îmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliğive Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya, Fizik Mühendisliği, Fizik, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programlan, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Test ve değerlendirme

Kalite yönetimi

Konfıgürasyon yönetimi

Sistem mühendisliği

Elektro mekanik sistemler

Silah sistemleri

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Savunma sanayii tecrübesine sahip olmak

ilgili askeri standartlara ve uygulamalarına aşina olmak

Başvuru Kodu:

Ç2-4

İstihdam Sayısı

2

Görev Yeri:

İstanbul, Kocaeli, Yalova

Öğrenim Bölümü:

Gemi inşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mikroelektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programlan, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği Programları, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği

Özel Bilgi ve İhtisas Alanı:

Aşağıdaki alanların herhangi birinde en az 5 yıl çalışmış olmak;

Test ve Değerlendirme

Kalite yönetimi

Konfıgürasyon yönetimi

Sistem mühendisliği

Gemi Platformları ve sistemleri

Tercihen Sahip Olunması Beklenen Özellikler:

Savunma sanayii tecrübesine sahip olmak

ilgili askeri standartlara ve uygulamalarına aşina olmak

Yorum KURALLARI: Hakaret içerici ve kanuni olarak suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Sorumluluk tamamen siz ziyaretçilere aittir.

Daha yeni Daha eski

Reklam1

Reklam2

نموذج الاتصال